login
Inicia sessió

register
Registra't

Construcció d'un violí

Viola d'amore 15.- Cap (cara 3)

Continuant amb el tema...

Començo a definir el nas i els llavis, aquest punt és delicat, els llavis sobretot perquè han de sobresortir del plà de la cara, han de tenir una mica de volum i és dificil donar aquest petit volum amb les gúbies i els enformadors. Per això utilitzo també una mica de paper de vidre i algun llimató.

IMAG2972

Mentre dubto què fer amb el cap el que faig és avançar feina dels clavillers.

IMAG2973

També hi afegeixo més detalls que, en definitiva, són el que li donen un aspecte més interessant al tema. Li faig la orella i li poso una arrecada.

IMAG2978

Continuant amb els detalls... busco la manera de fer que la vena que tapa els ulls sembli una vena, i ho faig....afegint detalls:

IMAG2980

La part dreta de la cara no la tinc gaire pulida encara (dubtes sobre què fer-hi):

IMAG2988

La esquerra està més acabada però encara li falta:

IMAG2987

Per anar fent les ranuretes i tota la pesca el sistema que utilitzo és, 1er amb la gúbia punxo i apreto marcant amb la forma arrodonida de la gúbia que faig servir i després trec el material del voltant amb un petit enformador:

IMAG3004

IMAG3003

Les fotos veig que han quedat horribles aquesta vegada. :(

Comentaris (3)16-04-2015 23:20:22

Viola d’amore 14 .- Cap (cara 2)

Continuo amb el cap, vaig lent per tres motius, 1er perquè no ho he fet mai, 2on perquè estic fent altres coses alhora i 3er perquè no tinc clar com vull fer vàries coses, en especial la ‘ornamentació’. En aquest tipus de caps i/o bolutes ens trobem habitualment cenefes, fulles o dibuixos ornamentats variats, jo encara no sé què fer al claviller i al troç que no és el cap. Això em té una mica parat.

De totes maneres amb el cap de la noia ja en tinc per estona.

IMAG2958

A mida que vaig traient fusta vaig dibuixant constantment amb el llapis la forma de tots els elements que configuren la cara de tal manera que no em passi treient fusta i l’espifii

IMAG2957

Aquí una foto de tot el mànec sencer. La feina serà enganxar-lo a la caixa.

IMAG2965

Comentaris (3)16-04-2015 11:25:13

Viola d'amore 13.- Cap (cara)

Començo a escarbar el cap, només tinc la referpencia del dibuix latera, de front que surti el que Déu vulgui, el deixo a ell decidir. És per això (per lo del lateral eh) que la 'tècnica' consistirà en anar treient fusta dels laterals cap a l'interior, tenint tendència a fer la cara arrodonida, és a dir, a anar treient amb la idea de fe algo arrodonit.

Conforme trec material vaig perdent el dibuix i, per tant, l'he d'anar tornant a dibuixar per seguir tenint una referència.

IMAG2944

Aquí es veu com vaig fent aquest buidat. En un principi es va una mica a sac, vas treient sense cotemplacions fins que, més o menys, t'acostes a les situacions perilloses, com pot ser a la boca, a la barbeta, etc..

IMAG2945

I, en aquesta altra, també es veu clarament la tàctica que faré servir

IMAG2946

En la foto anterior es comencen a apreciar els llavis de la noia. Com podeu veure, al retallar la el perfil d'aquesta, la boca va quedar recta, això és algo que m'ha molestat bastant de com m'ha quedat la boca (ja està acabat el cap) xq no li puc donar la expressió que jo volia.

En la foto següent també es pefila el nas (tranquils tothom que no s'assemblarà massa al meu ja que necessitaria un tronc molt més gros).

IMAG2954

Començo a marcar la forma de la vena dels ulls per anar-la separant poc a poc de la cara. Li faré una mica de volum perquè qudi ressaltada sobre la 'pell' de la noia.

IMAG2950

Arrodoneixo el cap per la part superior donant la forma ovalada que tè aquest i aprodito per escarbar la superfície una mica ondulada dels cabells.

IMAG2949

Utilitzo gúbies i petits enformadors que m'he fet jo.

IMAG2947

Les gúbies m'ajuden molt a marcar i foradar els perfils de tot i amb els enformadors trec el material fins a la marca que he fet amb la gúbia. d'aquesta manera em queda un tall net (de gúbia) en els diferents elements que hi ha al cap (cabells, nas, vena, etc...)

IMAG2948

En les dues foto d'abaix es veu clarament com ressalta la vena de la resta del cap.

IMAG2955 IMAG2956

I fins aquí avui.

Comentaris (2)09-04-2015 23:43:20

Viola d'amore 12.- Cap (contorn)

Glups! això comença a posar-se seriós, és una novetat i, com sempre en aquestes aventures, no sé què passarà. començo a tallar el cap de la noia. Si no em queda bé, o el resultat no m'agrada em sentiré profundament decebut, és per això que per mi és un repe, No he tallat mai res en fusta que no sigui una boluta però això 'd'esculpir' ja śon figues d'un altre paner. En qualsevol cas no em fa gens de por i m'hi llanço de pet, endavant!

El primer que em diu la meva intuició és retallar la forma del perfil (de fet només tinc el dibuix del perfil i per tant no em queda més remei que fer això per començar):

És guapa la nen eh!?

IMAG2918

A més de retallar-ne la forma, l'he de llimar i pulir perquè el claviller quedi a la forma definitva, això s'ha de fer ara, dexar llest el contorn com serà finalment per tallar repecte aquest, no seria correcte anar fent-ho a mida que entalles perquè ara és quan tens una visió global de la forma en general. Aprofito també per marcar les linies del centre i la forma del forat del claviller.

IMAG2917

En aquesta foto borrrosa es pot veure bé com queda la cara de la noia, no s'assembla en res a una noia amb els ulls enventas :-(

IMAG2919

Co que tot i que sóc valent estic una mica acollonit vaig primer a lo fàcil, retallo el claviller i el deixo a la mida final escepte a la part que toca amb el cap perquè encara no sé com la vull acavar.

Faig uns tallets amb la serra i trec material amb l'enformador ben esmolat:

IMAG2924

Remato amb la llima (una bona estona) i amb les ganivetes (en castellà cuchillas de ebanista)

IMAG2925

A l'altra banda igual:

IMAG2926

I, de moment, així és com queda la cosa.

IMAG2927

El Claviller el faré com em doni la gana, ja ho sabeu, i he decidit que faré la part de superior (on s'afinen les cordes simpàtiques) tancada per davant i oberta per darrera i la part inferior (on s'afinen les cordes que es toquen) tancada per darrera i oberta per davant.

Aisò em permetrà 'lluir-me' (o espifiar-la) una mica més perquè tindré més espai per entallar figures o formes i que quedi més maco.

Com que és la primer i única viola d'amor que faré la vull fer lo més rebuscada i complerta possible.

Comentaris (1)03-04-2015 08:11:46