marcus
per en 3 d'Abril 2015
574 Vistes

Glups! això comença a posar-se seriós, és una novetat i, com sempre en aquestes aventures, no sé què passarà. començo a tallar el cap de la noia. Si no em queda bé, o el resultat no m'agrada em sentiré profundament decebut, és per això que per mi és un repe, No he tallat mai res en fusta que no sigui una boluta però això 'd'esculpir' ja śon figues d'un altre paner. En qualsevol cas no em fa gens de por i m'hi llanço de pet, endavant!

El primer que em diu la meva intuició és retallar la forma del perfil (de fet només tinc el dibuix del perfil i per tant no em queda més remei que fer això per començar):

És guapa la nen eh!?

IMAG2918

A més de retallar-ne la forma, l'he de llimar i pulir perquè el claviller quedi a la forma definitva, això s'ha de fer ara, dexar llest el contorn com serà finalment per tallar repecte aquest, no seria correcte anar fent-ho a mida que entalles perquè ara és quan tens una visió global de la forma en general. Aprofito també per marcar les linies del centre i la forma del forat del claviller.

IMAG2917

En aquesta foto borrrosa es pot veure bé com queda la cara de la noia, no s'assembla en res a una noia amb els ulls enventas :-(

IMAG2919

Co que tot i que sóc valent estic una mica acollonit vaig primer a lo fàcil, retallo el claviller i el deixo a la mida final escepte a la part que toca amb el cap perquè encara no sé com la vull acavar.

Faig uns tallets amb la serra i trec material amb l'enformador ben esmolat:

IMAG2924

Remato amb la llima (una bona estona) i amb les ganivetes (en castellà cuchillas de ebanista)

IMAG2925

A l'altra banda igual:

IMAG2926

I, de moment, així és com queda la cosa.

IMAG2927

El Claviller el faré com em doni la gana, ja ho sabeu, i he decidit que faré la part de superior (on s'afinen les cordes simpàtiques) tancada per davant i oberta per darrera i la part inferior (on s'afinen les cordes que es toquen) tancada per darrera i oberta per davant.

Aisò em permetrà 'lluir-me' (o espifiar-la) una mica més perquè tindré més espai per entallar figures o formes i que quedi més maco.

Com que és la primer i única viola d'amor que faré la vull fer lo més rebuscada i complerta possible.

Publicat a: Arts
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
o.k.
4 d'Abril 2015