marcus
per en 19 Juliol 2015
1,345 Vistes

En aquets moments no he acabat el cap i apart d’això no estic massa inspirat, el resultat és que tinc la cosa una mica parada, el que mé em fot és no saber què posar.hi, tot i així un dia vaig tenir un punt inspirat i em va sortir la idea de la primera ornamentació del claviller.

Passant per casa dels meus tiets em vaig parar davant d’un moble ornamentat que tenen i li vaig fer una foto pensant que això podria quedar bé al claviller”… dit i fet,:

IMAG3066

Per dur a terme aquesta operació vaig passar la foto al programa Inkscape per tal de retocar-la i convertirla a blanc i negre i fer-la una mica més senzilla perquè l’espai que tinc a la meva boluta és molt més petit:

captura pag1

https://inkscape.org/en/

Amb la eina de vectorització converteixo la imatge anant tocant les opcions fins que trobo una imatge que més omenys pugui fer servir. El que necessito és que el dibuix que vull plasmar a la fusta sigui el més definit possible per tal que el puguit traspassar, i, si pot ser, que hi surtin pocs detalls ja que jo ho hauré de grabar en un espai petit.

A la dreta de la foto es pot veure com la figura està ja convertida, retocant els paràmetres del programa el que fa és ennegrir més la imatge reslutant o bé aclarir-la molt i moltes altres coses.

captura pag5

En la següent imatge superposo la imatge reslutant que ja crec que m’és útil amb la original, daquesta manera es veu clarament el que he estat fent.

captura pag6

i aquí el resultat final del retoc que he fet. Aquesta imatge en blanc i negre em permetrà que la pugui traspassar a la fusta una vegada n’hagi fixada el tameny final.

captura pag7

Ara toca canviar-ne el tamany per tal d’adptar-lo a la mesura del meu claviller, concretament la posaré a la part de darrera.

captura pag8

Per si de cas n’imprimeixo varis tamanys i al final agafaré el que millor s’adapti al meu espai.

captura pag9

Finalitzada la part que il signore del segle XVIII no hagués pogut fer comença la part amb fusta.

Traspasso amb paper de calcar el dibuix a la meva boluta.

IMAG3097

I començo a “esculpir” us asseguro que això ja és més complicat que lo anterior, el problema més gran que tinc és que, apart de que no tinc eines, tot és molt petitet i costa fer les curvetes i els detallets.

IMAG3098

Aquí us deixo unes fotos de com ha anat quedant.

IMAG3120 IMAG3123 IMAG3144

El resultat és el de sota, no m¡agrada massa perquè sembla na mica txapusser però és lo ñunic que he pogut fer.

En cara falta que li faci alguna cosa al fons del dibuix rotllo piquets o foradets perquè no quedi buit. Però això per la propera entrega.

IMAG3211

Publicat a: Arts
Ness
però els teus instruments, sonen?
23 Juliol 2015
marcus
Si, si, uns millor que altres però sí, fins hi tot en tinc un parell que sonen molt bé. Maleida la gràcia si no!
25 Juliol 2015