marcus
per en 25 Març 2015
1,523 Vistes

Al començar el cap em ve un sentiment contradictori, per una banda és el motiu que em va impulsar a començar aquesta aventura, de fet estava buscant alguna boluta de violí, per internet, que estigués una mica decorada, per fer algua cosa diferent.

Durant la recerca em vaig anar trobant amb caps esculpits de violes de gamba y em va començar a agradar la cosa. Seguint buscant vaig topar amb la viola d'amore que ni tan sols sabia que existia i m0hi vaig començar a fixar. Tenia un doble alicient, el cap esculpit i el claviller tant llarg i amb tantes clavilles i de forma estirada. Això em va acavar de convèncer per començar a fer-ne una...però, per contra, no he esculpit mai res que no fos una boluta trdicional de violi i sempre m'ha donat la sensació que en aquest punt de la construcció m'encallaria, o, encar pitjor, em quedaria un nyap i no quedaria satisfet del resultat.

Aquest segon sentiment no ha prebalgut en absolut respecte el primer per tant...mans a la obra!!

Lo primer triar el claviller que més m'agradi, recorco que faré el que empassi per la veterola i triaré el que vuilgui:

 

Aqui uns exemples del que he anat trobant per internet, el del plànol no m'acava de fer gaire el pès:

 

 

clavillera cviola d'amore moennig philadelphia 3 1926l20540head-e1398788301897 l22572head l24747head bisiach_b

El que més m'agrada és el primer sens dubte, em mola molt el retorçament que fa, però abans de decidir dibuixo en un paper tres dels finalistes:

 IMAG2834  IMAG2837IMAG2835

Amb els dibuixos a escala ral incorporats al que ha de ser el mànec (extret del plànol) vieg claríssimament per quin em decanto: el més retorçat :-)

Amb el mànec definit i el claviller triat toca el disseny del cap. Faré una noia amb els ulls envenats. A les viles d'amore tradicionals, el cap representa que es cupido amb els ulls envenats perquè "l'amor és cec" , a mi m'agrada més fer una noia i lo dels ulls envenats també em crida la atenció (alhora que en facilita l'esculpit perquè t'estalvia fer-ne els ulls!):

He fet uns quants dibuixos del que podia ser un cap guay, al final el tercer és el que més m¡ha agradat (n'he fet uns quants més però no els poso)

IMAG2502 IMAG2511IMAG2845

Doncs amb els 3 paràmetres ja escollits només queda unir-los entre ells.

Vaig fer una petita proba amb una altra fusta per veure si seria capaç d'esculpir alguna cosa una mica decent, la veritat és que no les tenia totes però al practicar na mica vaig veure que almenys ho podia probar.

  IMAG2841

He fet una foto del dibuix per obrirlo amb el programa Inkscape que és un programa lliure i gratuit de dibuix vectorial molt bó (com el freehand o l'illustrator) i ampliarla al tamany que ha de tenir perquè el dibuix que he fet é massa petit.

https://inkscape.org

Amplio el dibuix i limprimeixo en varis tamanys per veure quin, més o menys, encaixaria amb la mida del mànec

 IMAG2868  IMAG2869

Calco el dibuix en el paper on tinc dibuixats ja mànec i claviller i l'enganxo al bloc de fusta d'auró que utilitzaré

IMAG2694        IMAG2870

Publicat a: Arts
Ness
la tercera també m'agrada. les podies alternar. Una cara la primera i, l'altra cara, la tercera. Pot ser això?
27 Març 2015
marcus
LA veritat és que m'agraden totes, però ara ja és massa tard perquè ja la tinc molt avançada, ja ho aniré penjant (em fa una mica de mandra), i també ho he fet pe probar com és això de fer un cap perquè em ve de nou i no sabia quin resultat tindria. De moment queda bé però he fet uns quants errors q... Veure més
27 Març 2015